23.09.2016

Fra Gjentofte Kommune

Lokalhistorisk forening har fet genoptrykt en interessant bog fra 1911 af forfatteren Johannes Jrgensen, der boede i Gentofte kommune fra 1903-1914. Han taler varmt for, at man skal sl sig ned i "nybygger-kommunen".
Du kan lse mere og bestille bogen her...
09.09.2016

Eremitageslottet og Kbenhavns Golfklub


Et meget vellykket og totalt udsolgt arrangement med en fin rundvisning p det lille jagtslot, bobler og derefter middag i Kbenhavns Golfklubs lokaler.

Ls mere og se Jrgen Tarris billeder fra slottet her...06.08.2016

Medlemsarrangement onsdag d. 7. september kl. 17.30

Eksklusiv rundvisning for vore medlemmer p det smukke og nyrestaurerede Eremitage-slot, med efterflgende middag i klubhuset hos Kbenhavns Golfklub.

Tilmelding senest 1.september.

Ls nrmere om det spndende arrangement her...03.06.2016

I Bernstorff Slotshave med Christian som guide

Sndag 29. maj havde vi arrangeret rundvisning og Five OClock Tea i Bernstorff Slotshave. Egentlig var det planen, at vi skulle have haft slotsgartneren som guide, men i sidste jeblik blev han aflst af kulturhistoriker Christian og s blev det pludselig en tur i slotshaven med nogle af de mange adelige og kongelige som har befolket stedet igennem rhundrederne.
Det var spndende og underholdende, og vores guide var uhyre vidende og en meget engageret fortller.
Vejret var pragtfuldt og det var heldigt, for anden del af arrangementet foregik ved Dronning Louises the-hus, hvor vi sad under den smukke rosen espalier og indtog spumante, scones og kager samt udsgt the.
Alt i alt en hyggelig og vellykket tur, som omkring 40 medlemmer havde fundet vej til.

Her er nogle billeder og desuden et link til den fine omtale p dit-gentofte.dk


08.05.2016
Medlemsarrangement 29 maj kl. 15.00

Bernstorff Slotshave
Fra herskabshave til folkepark

Kom med p havevandring med slotsgartneren som kyndig guide, og hr om slotsparkens udvikling og fremtidsplanerne..
Ls mere om arrangementet her
26.04.2016
Vi har modtaget:
Kre Grundejerforeninger, Haveforeninger, Studiebyen og Vangedes Venner.
Lrdag d. 30. april er der Grn Dag p Gentofte Genbrugsstation kl. 10-14.

Her kan man f udleveret en kompostbeholder, hente gratis kompostorm og bytte pesticider til plantefr.
Brnene kan finde sjove Krible-Krable dyr og dreje potter i papir og s blomsterfr.
Se mere om arrangementet her...


15.04.2016

Gennem Fllesrdet af Grundejerforeninger i Gentofte aftales mde med borgmesteren og forvaltningschefer nr der er behov for det. Det fungerer som overbygninger i forhold til de mder vi har to gange om ret med Vej & Park afdelingen, og man behandler sprgsml, der har interesse for hele kommunen, og ikke kun i lokalomrderne. Det seneste mde fandt sted 30. marts, og referatet kan lses her...
06.04.2016

Mde med vej og park

Vi har to rlige kontaktmder med kommunens vej og park afdeling. Det ene foregr p rdhuset og det andet enten ved Snders eller ved Hundesmosen. Referatet fra kontormdet er nu klar. Der mangler ganske vist en rettelse om vejbelysningen p Slotsvej, hvor det er erkendt fra kommunen, at der er for lidt lys, og man vil nu se p en bedre lsning.
Ls referatet her...
16.03.2016

Referat fra Generalforsamling 2016

Her kan du lse referatet fra generalforsamlingen 9. marts.

09.03.2016
Brev fra Kommunen:

Kre grundejerforeninger, haveforeninger og spejdere - lad os sammen holde Gentofte ren.
"Ren by - hver dag" er Gentofte Kommunes indsats for at sikre en ren og indbydende kommune - hver dag hele ret. Og vi har allesammen et ansvar.

Vr med til at samle affald den 17. april i jeres eget omrde

Ls hele brevet fra Kommunen her...


16.02.2016

Indkaldelse til ordinr generalforsamling i Bernstorff-Jgersborg Grundejerforening Onsdag 9. marts 2016 kl. 18.00 !

Efter generalforsamlingen er der, sdvanen tro, middag for de tilmeldte - Ls mere om generalforsamlingen, tilmelding til middag m.v. her...


10.01.2016

Lokalplan 372 !

Gentofte Kommune har fremlagt lokalplan 372 vedrrende opfrelse af ungdomsboliger p Gentofte Sportspark. Vi har i bestyrelsen behandlet lokalplanen p et mde 6. januar og indsendt det vedhftede hringssvar, der kan lses her

For de af jer, som ikke har lst lokalplanen gr den i korthed ud p at opfre 250 ungdomsboliger i forbindelse med Gentofte Sportspark. Det har vi ikke indvendinger imod, men planen bner mulighed for at opfre et hjhus p 25 etager og i en hjde p 85 meter i den forbindelse. Og det har vi indvendinger imod!

Det er dobbelt s hjt som vandtrnet, det svarer til sengetrnet p Herlev Hospital eller Ferrings hjhus i restad, og det er helt urimeligt at bygge p den mde i et villaomrde. Hjhuset vil vre synligt fra store dele af Jgersborg omrdet, fra Bernstorff Slot Have og fra Gentofte s. Ud over dette byggeri, s er bde de parkeringsforhold og de tilkrselsforhold, som beskrives i lokalplanen helt utilstrkkelige.

Lokalplan 372 kan lses p kommunens hjemmeside p http://www.gentofte.dk/da/Indflydelse-og-politik/Aktuelle-h%C3%B8ringer/Lokalplanforslag-372-og-kmpt-9-Gentofte-Sportspark , hvor man ogs kan gre indsigelser. Vi kan kun opfordre til, at s mange som muligt gr indsigelser, og husk at det skal gres inden 20. januar, hvor hringsperioden udlber.


07.11.2015

Husk skorstensfejeren hvis du får fjernvarme

Hvis du får fjernvarme, og ikke længere har brug for skorsten, skal du selv afmelde det til kommunen for at slippe for at betale skorstensfejerafgift.
Hvis du har pejs eller brændeovn, skal der naturligvis fortsat fejes skorsten.

06.10.2015

Medlemsarrangement

Dyrehaven, skoven og vildtet

Søndag d. 25 oktober kl 11.00 er der medlemstur i dyrehaven med tidligere skovfoged i Jægersborg Skovdistrikt Hans Kolling Andersen som kyndig guide. Efter turen er der lidt godt at spise hos Piil og Co.
Tilmelding til arrangementet er senest 20. oktober til graustrom@gmail.com
Læs mere om arrangementet i det seneste nyhedsbrev her.

02.10.2015
To gange om året har det i mange år været traditionen, at fællesrådet for Grundejerforeninger i Gentofte Kommune er mødtes med borgmesteren og ledende medarbejdere fra forvaltningen samt et antal medlemmer af byrådet. Disse såkaldte Borgmestermøder er efterhånden stivnet i en form, hvor de endte med at have begrænset værdi.
Der er derfor indledt en dialog om, hvordan de skal udnyttes fremover. Der blev afholdt et møde om det 27. august, og der arbejdes nu videre i Fællesrådet med denne opgave.
Referatet fra mødet kan læses her.
04.09.2015

Markvandring 1: Hundesømosen
For tre år siden var grundejerforeningen initiativtager til at der blev arrangeret en markvanding omkring Hundesømosen. Mange af grundejerne følte at der var et behov for en dialog med kommunen om vedligeholdelsen af området. Tilsvarende havde kommunen behov for dialog, da man oplevede et stigende omfang af selvtægt i forhold til grænserne mellem kommunens og den enkelte grundejers område.
Arrangementet var en stor succes med mange deltagere og en god og konstruktiv dialog. Nu har vi fra foreningens side ment at tiden er inde til at gentage et sådant dialogmøde og markvanding. Det er kommunen enig i, og derfor mødes vi onsdag den 16. september kl. 17.00 på Solbakkevej ved indgangen til området. Der vil blive sendt invitation til alle grundejere med haver, der støder op til Hundesømosen, så vi er sikre på at både medlemmer og ikke medlemmer af grundejerforeningen bliver inviteret.

Markvandring 2: Søndersø
Ved Søndersø har der i mange år været tradition for en årlig markvandring med deltagelse af grundejerne rundt om søen og kommunen. Det plejer at være en forårs tur, men af forskellige årsager bliver det i år til en efterårs tur, som finder sted torsdag den 24. september kl 16.30 med start på Søndersøvej/Ved kæret.
Der er en tæt dialog i forvejen, så her er det et spørgsmål om at gennemgå plejeplaner og stemme forventningerne af.

20.05.2015
Referat fra forårets "Borgmestermøde"09.05.2015

Udflugt til Nordre Oversvømmelse

Så er der igen et spændende og hyggeligt medlemsarrangement, som I kan læse mere om her

24.02.2015

Borgmestermøde


Vi har nu modtaget referatet fra det halvårlige såkaldte ”Borgmestermøde”, som arrangeres i samarbejde med Fællesrådet af Grundejerforeninger i Gentofte.

Da det har taget tre måneder at få referatet, kommer vi på en måde til at have denne kontakt hvert kvartal. Enten er det rigtigt smart, eller også er det bare kommunalt smøl.

Ud over referatet fra mødet samt en "Affaldsplan 2014-2024", er der også et notat om de generelle retningslinjer for klassificering og råderet i forbindelse med bevaringsværdige bygninger. Det er vigtigt at være klar over, hvilken klasse ens hus ligger i, da det har stor indflydelse på, hvad man må gøre med huset. Notat vedr. bevaringsværdige bygninger kan hentes her

Referat fra mødet kan hentes her

og Affaldsplanen 2014-2024 her

Alt er desuden tilgængeligt under referater.


06.02.2015

Dialogmøde

Hvert år har vi i grundejerforeningen et dialogmøde med kommunens Vej & Park afdeling som vært. Der deltager også medarbejdere fra andre afdelinger som Miljø og Fjernvarme. Det er vigtige møder, da det er en god mulighed for at samle den dialog vi i øvrigt har med kommunen, og få et referat med en status.

I den kommende sommer vil der være to aktiviteter, hvor vores medlemmer vil kunne deltage, idet der både arrangeres markvandring ved Søndersø og ved Hundesømosen.

Begge arrangementer vil blive annonceret, når de endelig datoer foreligger.

Referatet fra mødet kan læses her.


21.01.2015

NY BOG OM JÆGERSBORG

Lokalhistorisk Forening i Gentofte har netop udsendt et temahæfte med titlen:

JÆGERSBORG - SLOT OG BY Hæftet handler om det gamle Ibstrup/Jægersborg slot og dettes skæbne. Udenom slottet opstod der en mindre by, der fungerede sammen med kasernen. Da S-banen blev anlagt i 1936 planlagde Gentofte Kommune en mønsterby omkring den nye station, og de to byer er siden vokset sammen.

Hæftet er på 40 sider og rigt illustreret med gamle og nye fotos og kort, der viser udviklingen.
Hæftet kan købes på Jægersborg Bibliotek og på plejehjemmet Jægersborghave, Jægersborg Allé 150. Det koster 100 kr.

De af vore medlemmer, som var med på vores arrangement "Byvandring i Jægersborg" har fået et indtryk af de mange spændende historier, der knytter sig til vores område. Bogens forfatter var også guide for os den dag, og hans entusiasme og umådelige viden brænder tydeligt igennem i hæftet, der er grafisk meget smukt tilrettelagt og trykt i høj kvalitet.

22.09.2014

En dejlig tur i Jægersborg


Søndag den 21. september havde vi inviteret til en historisk rundtur i Jægersborg. Det havde regnet om morgenen, men holdt heldigvis op, da vi mødtes ved plakatsøjlen foran det tidligere Jægersborg Hotel.
Næsten 60 deltagere havde tilmeldt sig, så vi var mere end fuldt hus.
Niels Ulrik Kampmann Hansen gav os, traditionen tro, en spændende og levende indføring i skæbner og bygninger i området. Det er utroligt hvad der er sket indenfor en kvadratkilometer i de sidste 400 år - hvis blot den er placeret det rigtige sted ! Fra landsbyer, over konge-lige jagtslotte, ishuse og mejeridrift ved Hollænderdammen til ildkamp mellem Gestapo og modstandsfolk. Der var nok at fortælle om.
Da vi var mætte af historien, var der brunch på Schæffergården. Med den meget lækre buffet var der heller ingen, der gik sultne derfra.Ved 13.30 tiden var det slut, og vi fra bestyrelsen siger tak for den gode opbakning til arran-gementet.
På billederne ses de opmærksomt lyttende til-hørere og Niels Ulrik ved hovedindgangen af Schæffergården og af Jægersborg Slot - det sidste skulle man blot have fantasi og et par velanbragte kridtstreger for at se.


25.08.2014

Byvandring og brunch i det historiske Jægersborg

Søndag d. 21 september fra kl. 10.00


Niels Ulrik Kampmann Hansen, som mange sikkert allerede kender, er vores vidende og underholdende guide på turen rundt i det historiske Jægersborg, og efter byvandringen er der en udsøgt brunch på restaurant Wohlerts, Schæffergården.
Byvandringen starter ved plakatsøjlen foran det gamle Jægersborg hotel kl. 10.00 og det hele koster kun 150,- kr. per deltager !
Læs mere om dette spændende arrangement samt om tilmelding (senest 16. september) her


20.05.2014

Medlemsarrangement på Garderhøjfortet,

torsdag d. 19. juni kl. 18.00

Garderhøjfortet har været vores store sovende nabo i mange år, men nu er det vågnet til live efter en stor indsats i den oprindelige ånd fra fortets opførelse - nemlig gennem private fonde.
Vi har arrangeret en aften, hvor vi skal høre meget mere om fortet og have en rundvisning af de fascinerende kassematter og kanontårne.
Men da det nu er et arrangement fra Bernstorff-Jægersborg Grundejerforening, så skal vi naturligvis også sørge for hygge og godt naboskab.

Derfor har vi aftalt at vores huskok John har tændt op i Den store grill og serverer bøffer, pølser, salat, og hvad der ellers hører til et godt grill arrangement.

Hele herligheden - adgang til fortet, rundvisning, grill-menu og drikkevarer - koster 125, - kr. per næse. Meld jer til ved at indbetale på foreningens bankkonto med angivelse af navn eller medlemsnummer.
Seneste tilmelding er søndag d. 15.juni !
Se bankoplysninger/e-mail vedr. tilmelding her


23.03.2014

Ny bestyrelse


På årets generalforsamling var der en større udskiftning i bestyrelsen idet Grethe Wiese, Majse Købke og Søren Schächter valgte at træde ud.
De blev erstattet af Hanne Hammer, Jeanette Grau Engstrøm, Jørgen Tarris og Rune Serigstad. Der var også nyvalg til kassereren Niels Købke, så det er en gennemgribende fornyet bestyrelse, der nu tager fat på arbejdet.
Formand Jesper Holm og næstformand John Zangenberg, der begge blev genvalgt, sørger dog for nogen kontinuitet.

Det var en velbesøgt generalforsamling med godt 60 deltagere og som sædvanlig blev der sluttet af med en hyggelig middag.
Referatet kan læses under "Nyhedsbreve”

02.03.2014

Indkaldelse til generalforsamling


Der afholdes generalforsamling mandag den 17. marts, og som sædvanlig efterfølges den af en hyggelig middag.
Se indkaldelse her:GF indkaldelse 2014.pdf
25.11.2013

Ny kasserer i foreningen


Efter Carsten Scheuers udtræden af bestyrelsen, har vi arbejdet med at finde den rigtige løsning for besættelsen af kassererposten fremover. Det mener vi, at vi har nu, idet Niels Købke har påtaget sig at være kasserer. Niels bliver "bogholder", idet den del af kassererjobbet, som har med medlemsaktiviteter at gøre, vil blive varetaget af en anden (hvem er endnu ikke besluttet).

Niels er ikke valgt til posten, som han skal være i henhold til vedtægterne, men i stedet for at afholde ekstraordinær generalforsamling for at vælge ham, har bestyrelsen vedtaget at udpege ham, og så lade ham opstille til valg til posten ved generalforsamlingen i marts 2014. Dette fremgår at et kort bestyrelsesreferat af 22. november, som kan ses under referater. Denne procedure er godkendt af vores bankforbindelse Nordea.

Ved den kommende generalforsamling skal vi desuden vælge nye bestyrel-sesmedlemmer. Grethe Wiese syntes efter 22 år i bestyrelsen, at der skal nye kræfter til. Majse Købke ønsker at bruge mere tid på frivilligt arbejde i Kræftens Bekæmpelse og Søren Schächter er ved at fraflytte vores område.
Bestyrelsen har en ny kandidat, men vi har brug for 2 mere - og meget gerne en, der kan påtage sig opgaven som ansvarlig for medlems-aktiviteter. Derfor opfordrer vi allerede nu interesserede til at kontakte formanden for at høre nærmere. Det er ikke en voldsom arbejdsbyrde, vi har det hyggeligt i bestyrelsen og man får et godt indblik i forholdene i vores område.

29.10.2013

Asfaltering af Jægersborg Allé


Som bekendt var det planen at Jægersborg Allé mellem de to femveje skulle asfalteres med slidlag i løbet af sommeren efter de mange udgravninger i 2012. Nu er sommeren imidlertid gået, og der er som bekendt ikke blevet asfalteret. Det er der flere årsager til.
Dels har det været nødvendigt at rette kantsten og fortove på nordsiden op, da det viste sig, at man ellers ikke kan styre vandet, når det regner. Det endte simpelthen i haverne - især ned mod Femvejen har det været slemt. Dette arbejde er næsten afsluttet, når dette skrives.
Samtidig viser det sig at hele vejfunderingen mellem Jægervangen og Lille Femvej er så svag, at vejen er ved at skride ned på Skovvej. Derfor skal der nu nedsættes spunsjern og vejprofilen skal rettes op. Når det arbejde er afsluttet, skal der asfalteres. Denne asfalt skal køres til, og først derefter kan der pålægges slidlag. Da man ønsker at udføre slidlagspålægningen som en samlet opgave, bliver hele alléen først asfalteret i sommeren 2014.
Vej & Park har ikke været gode til at informere om disse opgaver og den ændrede tidsplan, men nu ved I besked.

Tak for en dejlig jubilæumsaften !


Omkring 80 feststemte medlemmer samledes lørdag aften i sejlklubben i Skovshoved for at fejre vores 100 års jubilæum. Der var aftenen igennem god stemning, som blev hjulpet på vej af en dejlig tre retters menu med gode vine, tale ved borgmester Hans Toft og foreningens formand, syngepiger fra Bakkens Hvile og musik til dans. Bestyrelsen vil gerne sige tak til deltagerne fordi de ville være med til at festligholde dagen og tak til Gentofte Kommune for jubilæumsgaven, der er et smukt glasfad af årets Gentoftekunster Vivian Rose.
Formandens festtale kan læses her, og gaven ses nedenfor:

09.09.2013

Kære medlem !


Bernstorff-Jægersborg Grundejerforening

100 år !

Om 100 år er alting glemt, siges det, men det gælder bestemt ikke for den 100-årige Bernstorff-Jægersborg Grundejerforening, som er mere aktiv og levende end nogensinde. Den skal naturligvis fejres med manér, og det gør vi:

Lørdag den 5. oktober kl. 18.30
i Skovshoved Sejlklub.

Arrangementet omfatter:

  • Velkomstdrink
  • 3 retters menu med vine ad libitum samt kaffe
  • Dans til live band
  • underholdning "Surprise"

Drikkevarer efter middagen er for egen regning.

Kuvertprisen er KUN 275 kr. pr. person (25 kr. mindre end tidligere meddelt)
Vi håber rigtig mange, glade medlemmer vil være med til at fejre den 100-årige. Tilmelding sker ved indbetaling af 275 kr. (550 kr. for et par) til:

reg.nr. 2216 kontonr. 8977 577 668


Husk at anføre medlemsnummer eller fuld adresse i feltet "Meddelelser til beløb­modtager".

(Medlemmer uden adgang til netbank kan udstede en check til BJGF og sende den til kassereren på nedenstående adresse, eller lægge en konvolut med kontanter i kassererens postkasse.) Med venlig hilsen
bestyrelsen NB: Sidste frist for indbetaling er 27. september.

Formand Jesper Holm·Bernstorfflund Allé 15 · 2920 Charlottenlund
Tlf. 40 15 34 92 · e-mail: jesperholm@holm.mail.dk
Kasserer Carsten Scheuer · Engbakkevej 15 · 2920 Charlottenlund
Tlf. 20 40 99 33 · e-mail: carsten@scheuer.dk


19.07.2013
Hundesømosens legeplads renoveres

For nyligt kunne man læse følgende lille nyhed i Villabyerne: "Fri leg Legepladsen i Hundesømosen er lukket den næste måned. Gentofte Kommune er i gang med en renovering af legepladsen, der fremover bliver delt i dale med hver deres funktion: Sandleg, vandleg, gynger og udkigstårn. Rundt om dalene er der spændende legeredskaber, du kan gå på opdagelse i. Pladsen åbner efter planen igen i midten af august."
Denne lille nyhed glæder os i grundejerforeningen - især delen om vandleg, som vi ved flere lejligheder i vores dialog med kommunen igennem det seneste år har lagt stor vægt, at man fastholder. Det bliver dejligt at tage børn og børnebørn med sidst på sommeren på den fornyede legeplads
03.07.2013
Søndersø

Den årlige markvandring ved Søndersø med Park & vej og beboere i området er blevet gennemført, og referatet herfra er nu fremkommet.
Referatet kan læses her:


20.06.2013

Borgmestermøde

Referatet fra Fællesrådets seneste såkaldte Borgmestermøde er nu tilgængeligt. To af sagerne, var rejst af os - nemlig spørgsmålet om retssikkerhed i forbindelse med sagsbehandling i plansager og svartid på henvendelser til Vej & Park.
Referatet kan læses her:


10.06.2013

"OFF PISTE PETANQUE"

For at leve op til det ene af vores hovedformål - bringe medlemmerne sammen til hyggelige aktiviteter - inviterer vi til en ny sportsaktivitet: OFF PISTE PETANQUE. Bare rolig, det er ikke særligt anstrengende men meget hyggeligt.
Se invitationen her:Invitation.pdf


10.06.2013

Jubilæumsfest: 100-ÅRS FEST 5. oktober

Nu har bestyrelsen fundet stedet, og festmiddagen bliver afholdt i Skovshoved Sejlklub.
Datoen er allerede fastlagt for længe siden… lørdag den 5. oktober 2013, og prisen pr. deltager er KUN 300,- kr.
Gå ikke glip af denne begivenhed - sæt allerede kryds i kalenderen nu !
Du kan allerede nu tilmelde dig jubilæumsfesten ved at skrive til bernstorff.jaegersborg@gmail.com eller ringe til Majse på tlf. 3210 8807


10.06.2013

Udviklingsplanerne for Bernstorff Slots Have.

Medlem af vores bestyrelse Søren Schächter sidder som repræsentant for Fællesrådet i styregruppen for Bernstorff Slots Have. Fra det seneste møde er der en række spændende planer for havens udvikling, som vi syntes vore medlemmer skal have mulighed for at se.
Derfor kan man finde dem her:
Bernstorff slot.pdf
Infgang ved Jægersborg Allè.pdf
Situationsplan bunkers.pdf


21.03.2013

Referat fra Generalforsamling 2013
Årets generalforsamling var hyggelig og velbesøgt. Udover den formelle del, var der en god præsentation af vores kommende renovationssystem ved Carsten Brædder fra Gentofte Kommune, og i forbindelse med middagen var der ølsmagning ved Holger Frederiksens Eftf. Den tilstundende påske satte sit spor på denne del af arrangementet.
Referatet af generalforsamlingen kan læses her

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Bernstorff-Jægersborg Grundejerforening:

Onsdag 13. marts 2013 kl. 18.00

Klubhuset Ordrup Cycle Club (OCC).Jægersborg Alle 148 B, 2820 Gentofte. Ved Hundesømosen. Indgang fra Lille Femvej og Solbakkevej. Læs nærmere her: GF indkaldelse 2013.pdf


08.03.2013

Ombygning af legepladsen i Hundesømosen.
Vi har modtaget:
Gentofte Kommune vil i foråret 2013 renovere legepladsen i Hundesømosen.
I den forbindelse vil vi gerne høre fra borgene i området, hvilke tanker de har om legepladsen.
Ideer, forslag og kommentarer bedes senest 22 marts 2013 sendt til: Landskabsarkitekt Sussi Ravn Quaade, park-vej@gentofte.dk
Skriv navn, adresse og telefonnummer i e-mailen. Så vil vi eventuelt vende tilbage for uddybelse af kommentaren.
Vi har desuden sat skilte op omkring legepladsen og ved indgangene til Hundesømosen, med ovenstående information. Vi glæder os til at høre fra jer og håber der vil blive taget godt imod den nye legeplads når den står færdig til sommer.
Med venlig hilsen,
Sussi Ravn Quaade, Landskabsarkitekt.

Gentofte Kommune | Teknik og Miljø | Park og Vej Rådhuset, Bernstorffsvej 161 | 2920 Charlottenlund Dir.: 39 98 82 91
Send venligst e-mails til park-vej@gentofte.dk,som er afdelingens officielle e-mailadresse.
Brug "Giv et vink", hvis der er forhold, Park og Vej skal tage hånd om. Du kan gøre det direkte fra mobiltelefonen. Se mere herom på hjemmesiden: www.gentofte.dk. Betjen dig selv på Genvej via computer eller smartphone Chat med Borgerservice i rådhusets åbningstid

22.02.2013

Ny rundkørsel på Jægersborg Allé !
Kommunen er gået i gang med at anlægge en rundkørsel på Jægersborg Allé, der hvor Ermelundsvej krydser Alléen fra syd - altså ved Statoil tanken.
Hensigten med rundkørslen er at sikre trafikken, idet vigepligts-forholdene på stedet hidtil har været meget uklare. Der har ikke været en speciel høj ulykkesfrekvens, men man har fra Vej & Park alligevel ment, at der var behov for denne omlægning.
BJGF's formand har været til et møde med den projektansvarlige, hvor planen blev gennemgået i detaljer med henblik på, at vi kunne komme med vores kommentarer. Den foreløbige tegning af projektet, som i øjeblikket afventer mildere vejr for at kunne komme videre, kan ses her og under referater.

Der vil i øvrigt også blive gennemført en del rørarbejder af Nordvand i forbindelse med anlæggelsen af rundkørslen.
På mødet blev trafikforholdene ved Jægersborg Allés udmunding i Smakkegårdsvej og det videre forløb af Jægersborgvej over de to motorveje også drøftet. Her er der en tæt dialog mellem Gentofte og Lyngby Tårbæk kommuner og Vejdirektoratet, som har overhøjhed i området. Man er klar over de mange problemer med afviklingen af trafikken, og forsøger i øjeblikket med ændringer af trafiksignalerne, men hvis det ikke hjælper, må man overveje andre løsninger. Man kan desværre se frem til, at situationen bliver yderligere forværret, når Garderhøjfortet åbner til sommeren 2013.


Kontaktmøde med Park og vej
10.12.2012

Vi har været til vores årlige kontaktmøde med Park & Vej, og referatet fra mødet kan læses her - eller under referater.


Bernstorff Slotshave
31.10.2012

Foreningen repræsenterer "Fællesrådet af Grundejer-foreninger" i kontakt-gruppen for Bernstorff Slotshave.
Her afholdes løbende møder, og i referatet får man et godt indtryk af de aktiviteter, der planlægges i Slotshaven.Seneste referat findes her


Nedsivning af regnvand
01.09.2012

Den 19. september arrangerer vi i samarbejde med Gentofte Kommune et møde om udnyttelse og nedsivning af regnvand. Kom og hør om de mange muligheder for at undgå vand i kælderen, få en smukkere have og tilmed få penge for det !
Se invitationen her:Borgermøde om vand.pdf


Markvandring i Hundesømosen
28.06. 2012

Nu er der kommet referat fra Park & Vej efter markvandringen i Hundesømosen.Læs referatet.doc:


Borgmestermøde
27.05.2012

Referat fra det halvårlige "Borgmestermøde", hvor grundejerfoeningerne mødes med borgmesteren, andre politikere og lederne af forvaltningen.Læs referatet.pdf


Markvandring i Hundesømosen
14.06.2012

med Gentofte Kommune Park & Vej.
Der har igennem nogen tid været diskussion om plejeniveau og plejeplaner for Hundesømosen. Der har også været eksempler på selvtægt fra grundejere i form af fældning og beskæring.
Da vi har gode erfaringer fra dialogmøder ved Søndersø, har vi opfordret Vej & Park til at invitere til et tilsvarende møde ved Hundesømosen. Invitationen til mødet kan ses her:Invitation til møde.pdf
og selvom det primært er de umiddelbare naboer, der er berørt, er der mange fra vores område, som benytter dette dejlige naturområde, og de er naturligvis også velkomne. Vi opfordrer til en konstruktiv dialog med respekt for de opgaver og muligheder som kommunens forvaltning har, men også med udtryk for de ønsker, som man har til området.

Der er noget om snakken…..
der er sjovest på Bakken med Grundejerforeningen !
Mandag 11. juni 2012 kl. 18.15:
Mine Herskaber, Grevskaber og Klædeskaber !!
Vi har valgt at fejre Fandens og H.K.H Prins Henriks fødselsdag med en festlig tur på Bakken. Den gamle forlystelsespark er jo næsten vores nabo, og vi starter, der hvor det hele begyndte: Ved Kirsten Piils Kilde.
Læs om resten af arrangementet og om tilmelding i vores Nyhedsbrev


Renovering af Jægersborg Alle
Efter flere års tilløb går renoveringen af Jægersborg Allé mellem Femvejen og Lille Femvej nu i gang. Vi skal helt frem til 2013, før arbejdet er endeligt afsluttet, men den mest belastende periode vil være fra april frem til efteråret i år.
I vedlagte meddelelse fra kommunens Vej & Park afdeling er der flere oplysninger om projektet.
Jægersborg Allè.pdf


Møde med Park & Vej
Foreningen har haft sit årlige møde med Gentofte Kommune Park & Vej, og der ligger referat fra mødet under "Referater".
En række dokumenter der er knyttet til referatet er også tilgængelige som bilag.


Generalforsamling 2012
Vores generalforsamling afholdes:
28. marts kl. 18.00.
Den finder sted på Hotel Fortunen, og efterfølges af middag med vin og kaffe, som man kan deltage i for 155,- kr.
Indkaldelsen udsendes 12. marts og tilmelding til middagen skal indsendes senest 23. marts.
Oplysninger om betaling og andet praktisk fremgår af indkaldelsen, som også kan læses her: Generalforsamling


Nye medlemmer er velkomne !
I februar ruller vi ud med en stor hvervekampagne, hvor vi husstandsomdeler en brochure til alle husstande i vores område og indrykker en helsides annonce i Villabyerne. Det sidste sker i samarbejde med Danbolig. Vi ved, at den bedste hverveaktivitet gennemføres af tilfredse medlemmer overfor naboer, og vi opfordrer derfor alle medlemmer til at støtte aktiviteten ved at tale med naboer og venner på vejen om at melde sig ind.
Læs folderen her:


Foreningens kasserer Michael Ørnø er gået bort 21. november 2011.
Michael har i mange år gjort en stor indsats for foreningen som bestyrelsesmedlem, formand og senest kasserer.
Også for Fællesrådet af Grundejerforeninger i Gentofte har han været formand og kasserer.


Ny kasserer er Carsten Scheuer, Engbakkevej 15, 2920 Charlottenlund. Carsten indtrådte som kasserer med virkning fra 25.8.2011, og dette blev bekræftet på bestyrelses-møde 22.8, og vil blive prøvet ved næste general-forsamling i marts 2012, hvor Carsten opstiller til valg til posten.


Ulla Bech Rasmussen har meddelt, at hun til næste generalforsamling vil udtræde af bestyrelsen, idet hun har solgt sit hus og fraflytter vores område.
Bestyrelsen vil frem til generalforsamlingen afsøge mulighederne for at opstille en kandidat til posten efter Ulla.
Ulla var gift med foreningens mangeårige kasserer Birger Bech Rasmussen, og bestyrelsen takker Ulla for mange års indsats i kulissen og senest direkte i bestyrelsen.